Google+

Inzulintippek... 2014. január 20. , DietOn Admin

…avagy hogyan tároljuk, és hogyan ne!

1. Az inzulinok fehérjék, általában 30 °C fok alatt őrzik meg szavatosságukat, afelett hajlamosak megromlani (a Lantus viszont már 25 °C fölött)!

2. Az inzulinpatronok felnyitás után általában 28 nappal járnak le, kivéve a Lantust, ami 42 napot bír ki. Az eltarthatóság 10 -  42 nap között változhat.

3. Kerüljük az extrém időjárási-klimatikus helyzeteket: ne tegyük tűző napon álló autóba az inzulint (se a patront tartalmazó tollat), sőt a tűző naptól is óvni kell a folyadékot, akárcsak a radiátorok melegétől. Közvetlen jég, vagy fagyott dolog mellé se helyezzük!

4. Az elszíneződött, vagy szemcsés darabokat tartalmazó inzulint ne használjuk, azt ki kell dobni!

5. Pumpások figyelmébe: az inzulin a hőmérséklet emelkedésére sűrűsödéssel reagálhat, így melegben a pumpák eltömítődésére fokozottan kell ügyelni!

Vissza a bloghoz
Megosztás